1. Какво натоварване на бетонната смес издържат кофражите “ВЕРС”?
Различно, според типа кофраж. Най-леките, рамкови кофражи за ръчна работа издържат 40 кN/м2 (или 4 т.), а най-тежките – 90 kN/m2 или 9 т/м2.

2. Предлагате и алуминиеви кофражи (а алуминият е мек метал), няма ли опасност от бързо повреждане, измятане или пълно разрушаване? Всички знаем колко „квалифицирани” и „добросъвестни” са работещите по строежите.
Кофражите са изработени не от чист алуминий, а от дуралуминиева сплав, която по здравина не отстъпва на стоманата, но за сметка на това е значително по-лека. Безспорно, при злонамерено отношение дуралуминиевата рамка би издържала по-малко от стоманената, но това се отнася само до „зверско”, целенасочено вредитеско отношение (хвърляне от високо, мачкане с преса, рязане с ъглошлайф и пр.), което, смятаме лесно би било забелязано от въководителите и инвеститорите на обекта.
Освен това вече имаме клиенти, работещи в България с кофражите “ВЕРС” почти осем (!) години, които продължават да се радват на отличното състояние на кофражните си елементи.

3. Не е ли все пак твърде скъпо използването на едроплощен кофраж? Предвид сегашната криза, където е от първостепенно значение калкулиране на ниска себестойност на строителството. Дали не е целесъобразно при нужда вземането им под наем?
Вероятно тази нагласа произлиза от цените на предлаганите доскоро без алтернатива скъпи немски и австрийски кофражи, както и неевтините им италиански алтернативи, които нямат качеството на първите. Кофражите “ВЕРС” са най-изгодните на българския пазар. С цената си от между 70 (рамков дребноплощен кофраж за ръчна работа) – 125 евро (стоманен кранов рамков кофраж) – 155  евро (алуминиев комбиниран рамков кофраж) за кв. метър напълно окомплектован, е по-изгодно да го купите, отколкото да взимате под наем немски втора употреба. Възвръщаемостта му е между 7 месеца (за дребноплощния рамков кофраж за ръчна работа) и година и половина (за крановия алуминиев кофраж), спрямо купуването на „конвенционален” кофраж – шперплат, греди, гвоздеи, а качеството на излятите форми, скоростта на кофражиране и изливане е несравнимо.

4. Давате ли кофраж под наем?
Да. От 20.07.2009, във връзка с повишеното търсене, започнахме да предлагаме част от гамата кофражи под наем. При това условията и цените ни са значително по-изгодни от тези на конкурентните ни фирми.

5. Как да разбера колко кофраж ни е необходим и какви точно елементи? Досега не сме използвали едроплощен кофраж.
Достатъчно е да ни предоставите кофражен план и в рамките на 48 часа наш специалист ще Ви изготви план-такт за използването на кофраж, пълен разчет за необходимото количество, стойност… Освен това, доколкото са възможни голямо количество варианти (всеки със своите плюсове и минуси), нашият специалист ще Ви запознае детайлно с по-удачните варианти, с цел оптимизиране на асортимента с оглед по-нататъшното му използване на други Ваши обекти.

6. Защо кофражите “ВЕРС” толкова изгодно се отличават ценово спрямо другите качествени такива?
Причините за това са комплексни. Основно влияние оказава фактът, че алуминият и газта са руски суровини, които са значително по-евтини в Русия, отколкото в Германия, както и цената на труд. Понеже оборудването, на което се произвеждат е на водещи производители от Германия и Италия, то качеството е същото. Не на последно място е и обстоятелството, че вследствие на девалвацията на руската рубла за последните няколко месеца, цената на кофражни системи “ВЕРС” допълнително беше намалена почти 30%%.